Wie zijn wij?


Hallo, ik ben Ramona en ik woon samen met mijn zoon Bram, onze katten en hond Emma in de Veluwe, in Nunspeet.
De Cattery is echt mijn hobby en dit doe ik met heel veel liefde, passie en plezier.
De Cattery staat geregistreerd bij de Fifé en ik ben lid van Mundikat.
Wij hechten veel waarde aan de achtergrond en het karakter maar uiteraard ook de gezondheid van onze dieren. Daarom worden alle katten DNA getest bij dr. Van Haeringen op diverse genetische afwijkingen. Voor o.a. de FIV & FeLV test, PKD en HCM (echo) gaan ze naar een dierenkliniek. Deze testen zullen met enige regelmaat herhaald worden.
Ook aan mijn eigen scholing blijf ik werken. Zo ben ik bijvoorbeeld al in het bezit van een certificaat Chippen en ben ik bezig met mijn vakbekwaamheid honden en katten besluit en Kattentrimmen. Hierna wil ik graag Kattengedragstherapie doen.

*


Bram en ik


De katten hebben bij ons de vrije toegang tot bijna het hele huis met diverse slaap en speel mogelijkheden en zijn onderdeel van het gezin. Op dit moment zijn we erg druk in de tuin om de ren te verlengen als gastenverblijf en de rest van de tuin af te zetten zodat de katten veilig naar buiten kunnen. Daarnaast hebben we een vaste ren voor de katers, het katerverblijf die ook verlengd wordt. De kittens verblijven in de werpkist waar ze de eerste weken zullen opgroeien. Daarna verhuizen ze naar de woonkamer in een kittenren. Zodra de kittens oud genoeg zijn mogen zij uiteraard ook door de rest van het huis lopen om zo met het gezin, de hond en de andere katten verder op te kunnen groeien.

*


De katten krijgen hier kvv barf-menu van Tinlo te eten. Daarnaast krijgen ze Freitag's Best Meal brokjes.

*


Fokdoel: Gezondheid, Karakter, uiterlijk en een lage inteelt

- Een goede gezondheid staat altijd voorop!

Daarom worden onze katten regelmatig door o.a. de dierenarts onderzocht, geënt en getest.

- Een stabiel karakter.

beide ouders moeten een goed, sociaal en vooral lief karakter hebben.

- Een rastypisch en mooi uiterlijk.

Daarom gaan wij naar enkele FIFe shows toe en zullen ras typisch “foutjes” niet doorgefokt worden. Of we proberen ze eruit te fokken door erg selectief de juiste match te kiezen.

- Een lage inteelt.

Een laag inteelt gehalte draagt o.a. bij aan een betere gezondheid en weerstand.

*


De poezen krijgen hier maximaal eens per jaar een nestje en de kittens zullen hier ook in huis opgroeien samen met het gezin. De socialisatie van de kittens wordt heel serieus genomen. Zo wennen de kittens bijv aan vreemde geluiden zoals de stofzuiger en luide muziek of film. Maar ook aan opgepakt worden, spelen, kinderen en andere dieren of vreemde dingen. De Cattery blijft bewust klein om zo meer aandacht aan de nesten te kunnen besteden. De kittens verlaten pas het huis na minimaal 13 weken en zullen dan 2 keer zijn geënt, gechipt en meermaals zijn ontwormd. Ook zal het kitten een Europees paspoort, gezondheidsverklaring, een uitgebeied kittenpakket en een mooie stamboom meekrijgen.
Kijk voor meer kitten info bij ons kittenbeleid

*


Bram en BlossomCopyright © All Rights Reserved